Khamis, 26 Mac 2009

UMNO DAN NAJIB : SEMAKIN BUSUK DAN MEMBUSUKKANLaporan yang memberikan imej negatif kepada Datuk Seri Najib Razak oleh media antarabangsa dikaitkan dengan usaha untuk menjatuhkan beliau. Siapa mereka, musuh Umno atau musuh dalam selimut Umno sendiri?

Selain dalam Liberation, tulisan Arnold Dubus itu turut disiarkan dalam akhbar berbahasa Inggeris dari Thailand, The Nation. Bangkok adalah pangkalan kerja Dubus sebagai wakil akhbar Liberation.

Turut melaporkan cerita ini adalah akhbar Kompas Indonesia dengan tajuknya "Kepimpinan Najib Diragukan".

Selain itu, akhbar The New York Times, 9News, The Australian, The Times of India dan Timesonline juga melaporkan cerita yang hampir sama...Najib diragui.

sumber : siasah online

WALAUPUN ORANG NAJIB KUASAI KERUSI TERTINGGI TETAPI HIDUP NAJIB TETAP TIDAK AKAN AMAN


Hidup Najib tidak akan aman walaupun beliau sudah menjadi Presiden UMNO dan bakal menduduki kerusi Perdana Menteri pada bulan hadapan..Why ??? Walaupun di Malaysia Najib sentiasa terlepas tetapi isu pembunuhan Altantuya sentiasa membayangi beliau. Jika sebelum ini sebuah akhbar di Perancis berjaya membongkar sebuah rahsia yang selama ini beliau jaga kini sebuah akhbar internet di Korea melakar sebuah karikatur yang membabitkan roh altantuya dan Najib. Itu sebagai satu tanda sindiran bahawa undang-undang di Malaysia hanya kebal kepada ahli politik BN walaupun sudah beberapa tanda menunjukkan bahawa memang beliau bersalah. Lihat betapa seriusnya negara luar memandang isu ini. Jadi apa tunggu lagi, bertindaklah dengan segera dengan menangkap si penjenayah yang sebenar....kenapa semua pihak yang ada kuasa semakin bacul menangani krisis ini ???

TAHNIAH TUAN GURU NIK AZIZ KERANA SUDAH MENJADI BLOGGER

Saya berkesempatan melayari blog Tuan Guru Nik Aziz yang baru dilancarkan. Blog Tuan Guru dilancarkan pada 26 Mac 2009 serentak dengan pelancaran Wifi APTUS Net di KB Mall, Kota Bharu Kelantan Darul Naim.

Nampaknya semakin ramai pimpinan mula menyedari kepentingan IT dalam menyalurkan maklumat serta berdakwah kepada masyarakat. Moga dengan adanya blog Tuan Guru Nik Aziz ia dapat membuka minda dengan lebih luas kepada pimpinan Pakatan Rakyat khususnya dari PAS (termasuk dengan PAS Melaka) bahawa pentingnya menguasai IT pada zaman sekarang.

Akhir, sekali lagi saya ucapkan syabas dan tahniah kepada TGNA dan semoga blog beliau mampu mengatasi blog Che Det (mantan PM). Diharap juga kehadiran Tuan Guru di arena blog mampu memberikan satu impak yang positif serta lebih mendekatkan diri kepada masyarakat...

p/s : blog Tuan Guru http://www.blogtokguru.com/

TANGKAP PENULIS BLOG YANG MENGHASUT NIZAR DIBUNUH

Saya ada membuka blog milik penyokong tegar UMNO. Bagi saya penulis blog tersebut wajar diambil tindakan berhubung dengan penulisan beliau yang tertulis 'KILL Nizar'. Tidak saya sangka sampai begitu takutnya mereka dengan pengaruh Nizar sehingga terpaksa mengeluarkan artikel yang sedemikian rupa. Biasanya perkara ini akan berlaku jika sesebuah parti tersebut hendak karam. Adakah UMNO akan dikuburkan sehinggakan penyokong mereka sanggup mengeluarkan ayat-ayat berbaur ancaman kepada Nizar???

Nak tahu, klik disini. Bukannya hendak mempromosikan blog si mangkuk hayun tetapi cuma ingin menunjukkan bukti. Inilah bukti yang menunjukkan bahawa UMNO gagal dalam memperjuangkan bangsa melayu dimana bangsa melayu sebelum ini semua tahu bahawa bangsa Melayu dikenali dengan sifat berbudi bahasa dan bersopan santun tetapi sebaliknya menjadi seorang yang samseng apabila diasuh oleh UMNO..!!

p/s : Kalau Nizar dibunuh, penulis blog ni antara yang perlu dicari....

PERUBAHAN PERLU DILAKUKAN DALAM PR KECIL SEBAGAI BUKTI RAKYAT TOLAK BN

Kemenangan moral menjadi milik Pakatan Rakyat apabila PAS meletakkan Dato' Seri Ir Nizar sebagai calonnya. Rata-rata maklumat yang saya terima dari sahabat yang ke Bukit Gantang memberikan respon yang positif bahawa insya-Allah PAS akan berjaya mengekalkan kerusi yang sebelum ini disandang Allahyarham Roslan Shahrum.

Kini sudah sampai masanya pengundi mengajar sikap kurang ajar pemimpin Barisan Nasional dalam PRK yang diadakan di 2 bukit dan 1 batang. Sikap biadap BN yang merampas Negeri Perak dengan mempengaruhi 3 adun PR serta membangkitkan isu derhaka serta perlantikan menteri besar Kudeta telah mencalar imej demokrasi di Malaysia. Disebabkan mereka, krisis di Perak sehingga kini masih belum berakhir. Begitu juga di Bukit Selambau, politik matang yang ditunjukkan oleh x adun tersebut membuatkan BN terpaksa berputih mata. Syabas untuk beliau walaupun beliau menerima pembagai ancaman tetapi beliau masih berpegang teguh terhadap amanah yang diberikan oleh rakyat kepada beliau.

Pemilihan Agung UMNO sudah menunjukkan bahawa UMNO sendiri tidak serius dalam menangani rasuah yang membabitkan moral dikalangan para pimpinan dan ahli dimana beberapa pemimpin yanh sudah jelas semakin korup diangkat sebagai pemimpin untuk mengetuai sayap masing-masing. Ini juga berlarutan kepada barisan exco kepada 3 sayap parti tersebut. Maka dengan ini, Malaysia pada masa hadapan bakal ditadbir oleh pemimpin yang bergelumang dengan najis rasuah.

Jadi bagi membuktikan bahawa rakyat berkuasa dalam menentukan siapa pemimpin yang layak maka saya menyeru agar pengundi sekalian memberikan undi kepada PR dalam menjatuhkan kerajaan yang zalim serta tidak berhati perut.

PRO DAN KONTRA NIZAR SEBAGAI CALON DI BUKIT GANTANG

Saya bukan menidakkan pandangan individu atau mana-mana pimpinan tetapi dalam isu ini saya sependapat dengan idola saya, Tuan Guru Nik Abdul Aziz bin Nik Mat. Walaupun beliau tidak menyatakan secara terperinci, maklumat yang saya perolehi daripada blogger Panglima Tengku 7 boleh dibuat rujukan. Dalam isu ini ia ada pro dan kontra yang perlu kita renungi bersama kerana UMNO dan Barisan Nasional sentiasa bersedia untukmenggerakkan jentera saraf mereka dalam usaha menjatuhkan PAS di Bukit Gantang. Sila baca kebaikan dan keburukan yang saya nyatakan disini..

Kebaikan

1. Akan menaikkan sokongan ke atas PR lebih-lebih lagi dengan isu rampasan kuasa secara haram oleh UMNO & BN.
2. Memungkin PR menang dalam pilihanraya kecil ini.

Di antara keburukan jika mencalonkan DS Nizar bertanding di Bukit Gantang.

1. UMNO akan menngunakan isu derhaka terhadap beliau dengan menggunakan apa jua saluran media.
2. Sekiranya beliau kalah maka UMNO & BN akan memanipulasikan kekalahan PR ini dengan isu Tumbangnya Kerajaan PR di Perak. Sedangkan Kerajaan yang ditubuhkan oleh UMNO di Perak sendiri adalah Kerajaan Haram.
3. UMNO menggunakan isu ini dan memaksa DS Nizar meletakkan jawatannya sebagai MB sebagai jawapan kekalahan PR di Bukit Gantang. Sedangkan beliau masih MB yang sah yang dipilih oleh Rakyat.

Mengikut perkiraan, moleklah sekiranya calon Parlimen Bukit Gantang dipilih selain dari DS Nizar. Apa pun rakyat Perak akan memilih Parti berbanding calon untuk pilihanraya kali ini. Tetapi saya yakin pucuk pimpinan PAS Pusat tentunya ada alasannya yang tersendiri dengan meletakkan Dato Seri Ir Nizar sebagai calon PAS di bukitGantang. Bagi saya, tidak kira siapa calonnya yang penting insya-Allah saya akan hadir bersama sahabat2 saya dalam membantu jentera PAS di Bukit Gantang pada minggu hadapan. Bagi saya calon yang terbaik adalah bonus bagi kemenangan di Bukit Gantang.

WANITA UMNO : PEMIMPIN TIDAK BERMORAL MASIH LAGI DIANGKAT SEBAGAI PEMIMPIN


Dalam UMNO ada bermacam-macam kaki. Ada kaki rasuah, kaki perempuan, kaki minum, kaki projek, dan macam-macam lagilah. Terkini berita barisan Exco di dalam wanita UMNO. Wajarlah saya menyatakan bahawa orang UMNO rata-rata memang tidak bermoral. Lihat sahajalah barisan Exco Wanita UMNO yang dilantik semalam. Manusia yang pernah mencetuskan kontroversi berhubung isu gambarnya dengan bekas Ahli Parlimen Gombak yang tersebar di dalam internet masih lagi menjadi pilihan para perwakilan dari UMNO.

Macam manalah UMNO hendak meraih sokongan masyarakat sedangkan pemimpin yang mereka lantik adalah dari kalangan yang tidak bermoral. Bahkan bukan setakat itu sahaja, beliau masih lagi diangkat sebagai senator walaupun terbukti yang beliau seorang yang tidak bermoral.Peliknya saya lihat UMNO, mereka bercakap dikhalayak ramai sifat2 perjuangan dalam menegakkan bangsa, agama dan negara tetapi sebaliknya mereka sendiri yang menjahankannya. Jadi memang patutlah UMNO diumpamakan sebagai sebuah kapal yang sedang karam dan menanti masa untuk tenggelam.....Bak kata Sofi Wahab pula didalam blognya, "terbukti bahawa pimpinan dan ahli Umno sudah buta dan tidak nampak apa itu rasuah, maksiat, maruah dan harga diri."

UMNO DAN RASUAH MEMANG TIDAK DAPAT DIPISAHKAN

Inilah yang kita dapat lihat sebaik sahaja keputusan Ketua Pemuda UMNO diumumkan. Khairy Jamaludin yang juga menantu kepada Pak Lah menjadi pilihan oleh para perwakilan dimana undi yang mereka berikan berjaya mengatasi 2 pencabarnya iaitu Dr. Khir 'Tempe' Toyo dan juga Mukhriz. Umumnya semua rakyat Malaysia mengenali siapa dia Khairy Jamaludin.

Dalam sibuk pemimpin UMNO bercerita pasal rasuah yang perlu ditangani, tetapi pemimpin seperti yang sudah dilumuri najis seperti Khairy juga diangkat mengetuai kepimpinan Pemuda UMNO Malaysia.Nampaknya, Pemuda UMNO semakin hilang kredibilit dan pastinya rakyat Malaysia tidak akan lupa isu beliau yang dibongkar oleh Lembaga Disiplin UMNO dan beberapa kes rasuah yang pernah diwar2kan tetapi tidak dilayan oleh SPRM walaupun bukti sudah terhidang didepan mata.

Inilah UMNO, yang jelas semakin ketandusan pemimpin pelapis. Almaklumlah, sayap kiri dan kanan mereka pun dah mengalami keruntuhan moral. Jadi memang wajarlah jika Tan Sri Rithaudin mencadangkan agar sayap2 UMNO digugurkan...Jika tidak makin hancur negara dibuan

Selasa, 24 Mac 2009

BUKIT SELAMBAU - BANTERAS RASUAH : GIMIK POLITIK NAJIB JIKA MENJADI PM

Sebelum ini Pak Lah juga melaungkan perkara yang sama tetapi sebaliknya apabila disaat beliau hendak mengundurkan diri sorang demi sorang penyokong setia beliau ditahan dan disoal siasat berkaitan dengan isu rasuah. Terbukti, Pak Lah memang gagal dalam melaksanakan tanggungjawab dalam membanteras rasuah. Ramai yang membuat tanggapan bahawa Najiblah dalang utama permainan ini. Najib seolah-olah mahu membuktikan kepada rakyat bahawa beliau adalah seorang yang suci dan tidak ternoda dengan gejala rasuah, sebaliknya menjadi hero membanteras rasuah..

Tetapi bagi saya, Najib adalah Najib..Beliau ialah manusia yang hanya bertopengkan syaitan. Isu Altantuya seolah-olah sengaja ditutup dan hasrat beliau untuk memulihkan rasuah hanyalah perkara yang sia-sia. Lihat sahaja isu pembabitan pembelian eurocopter yang berjaya memecahkan tembelang Najib. Tetapi isu ini langsung tidak disentuh oleh akhbar pencacai kerajaan. Tetapi jangan bimbang, naiknya Najib sebagai PM hanyalah sebagai pelengkap kepada teori RAHMAN. Insya-Allah, taklama nya dia kat atas tu jika menjadi PM....Pasti makin ramai orang akan membongkar segala masalah yang pernah ditimbulkan....Tak caya lu tengokla nanti....!!

p/s : tak sabar melihat najib jatuh macam nangka busuk

PRK BUKIT GANTANG : 2 AKHBAR PR MENJADI MANGSA HAMID ALBAR

Nampaknya pemimpin dari Kerajaan Barisan Nasional semakin rasa tercabar dan kali ini akhbar Harakah dan Suara Keadilan menjadi mangsa dimana akhbar tersebut digantung selama 3 bulan. Menurut menterinya, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, tindakan itu diambil kerana dua akhbar pembangkang itu didapati menyiarkan artikel-artikel berbaur fitnah, mengelirukan serta boleh mengancam ketenteraman dan memecahbelahkan masyarakat.

Saya pelik membaca kenyataan tersebut. Sejak bila kedua-dua akhbar tersebut boleh memecahbelahkan masyarakat. Setahu saya, antara akhbar yang kuat menyebarkan fitnah kepada masyarakat ialah tidak lain dan tidak bukan akhbar Utusan Meloyar dan Berita Hairan. Lebih hairan, kenapa KDN tiada usaha mengharamkan majalah Mangga ataupun majalah lucah yang semakin membanjiri pasaran tempatan ?? Adakah KDN antara pelopor kepada majalah tersebut. Saya lihat KDN tiada usaha untuk membanteras masalah ini.
Inilah kerajaan Barisan Najis yang rela memperjuangkan maksiat daripada membawa kebenaran dan menyebarkan dakyah Islam. Malunya kerana Kerajaan Barisan Najis rata-rata ditunjangi oleh orang Melayu yang beragama Islam.

Bagi saya, pergantungan 2 akhbar iaitu Harakah dan SK hanyalah bermotifkan politik semata-mata. KDN sebenarnya tidak telus dalam menjalankan tanggungjawab terutama menterinya yang berkepala botak. Ingat Botak, jika dulu kau boleh permainkan rakyat tapi kini tidak....rakyat semakin cerdik..cuma orang macam kau sahaja pemikiran masih ditakuk yang lama.....kau tunggu sahajalah, rakyat akan mengajar kau dengan sikap bodoh yang kau tonjolkan selama ini...PRK 2 bukit 1 batang akan menjadi medan rakyat mengajar kamu semua..!!

Ahad, 22 Mac 2009

PRK BUKIT BANTANG : AKIBAT BELAJAR BAHASA INGGERIS DALAM MATEMATIK,WARTAWAN PRO KERAJAAN TIDAK PANDAIMENGIRA

Akhbar semalam (sabtu - 21 mac 2009) ada menyiarkan berita berkaitan himpunan aman yang dianjurkan pemuda PR Melaka..Yang sedihnya, beliau menyatakan hanya 100 orang yang berhimpun walhal peserta himpunan yang hadir lebih daripada 500 orang...inilah malangnya jika Hishamudin terus memperjuangkan Sains dan Matematik diajar dalam Bahasa Inggeris.Kesannya wartawan mereka sudah mula tidak pandai mengira....

Gambar disini antara bukti peserta himpunan lebih daripada 500 orang...Harap penyokong tegar BN dapat buka mata melalui gambar yang paparkan...PRK BUKIT GANTANG : BUKTI BN PARTI YANG GANASGambar 2 keping ini menunjukkan siapa lebih ganas ketika berdemo..Kereta beliau ditendang oleh pejuang menyokong kepimpinan rasuah Ali Rustam di Seri Negeri ketika beliau selesai menyerahkan memorandum..Ini antara kegagalan pihak polis mengiringi pimpinan Pakatan Rakyat semasa menyerahkan merorandum. Apa yang saya ketahui bahawa pihak polis akan menjaga keselamatan mereka semasa menyerahkan memo tetapi sebaliknya ini yang berlaku.....

PRK BUKIT GANTANG : PERHIMPUNAN DESAK ALI RUSTAM TETAP BERJAYA WALAUPUN DIGANGGU POLIS


Perhimpunan aman yang dianjurkan oleh Pemuda PAS dan AMK Melaka tetap dianggap berjaya walupun mendapat tentangan dari pihak Polis yang menjadi barua kepada BN Melaka. Perhimpunan tersebut berjaya diadakan lebih kurang 20-30 minit mendapat sambutan yang menggalakkan dengan kehadiran rakyat yang lebih daripada 500 orang. Mereka hadir bersama-sama untuk mendesak agar Ali Rustam melepaskan jawatan sebagai Ketua Menteri Melaka dan Adun Bukit Baru berhubung dengan kes rasuah yang melibatkan beliau.

Saya pada asalnya ada menerima bermacam cerita berhubung dengan perhimpunan ini. Ada yang mengatakan bahawa UMNO dan 'PUKIDA' telah dikerahkan untuk melakukan provokasi dalam perhimpunan tersebut. Tetapi itu semua tidak mematahkan semangat saya untuk hadir berhimpun untuk mendesak agar Ali Rustam melepas jawatan sebagai Ketua Menteri...

Dalam kes ini saya dapat lihat polis tak ubah seperti boneka yang dimainkan oleh Ali Rustam..dalam usaha mendesak semua peserta himpunan agar bersurai daripada berhimpun diperkarangan masjid mereka terlupa yang penyokong UMNO termasuk jantan dan betina yang berhimpun di perkarangan Seri Negeri sebelum solat Jumaat. Kehadiran mereka di Seri Negeri mengakibatkan jalan menghala ke persimpangan Traffic light Gapam menjadi sesak. Adanya polis disana pun tidak ubah seperti kayu kerana mereka gagal mengawal emosi penyokong-penyokong BN...Mereka yang menyokong kepimpinan rasuah Ali Rustam ini juga telah menunjukkan keganasan dengan menendang kereta ketua Dewan Pemuda PAS, Ustaz kamarudin Sidek ketika mereka keluar dari perkarangan Seri Negeri selepas menyerahkan memorandum...lihat gambar dibawah ini..


Nampaknya polis sendiri gagal dalam memainkan peranan mereka dalam melaksanakan tugas.....mereka sendiri nampaknya rela diperalat oleh kepimpinan rasuah yang dibawa oleh Ali Rustam.....malang sungguh nasib mereka yang menjadi polis...

p/s : sorila..kelam kabut, date dan time pada kamera pun xsempat nak set.....